15-11-07

boswandelingen

Ergens tussen mijn zes en twaalf.

 

Elke zondag gingen we wandelen in de bossen, was trouwens vlakbij thuis. Telkens voor die zeldene keren dat we bezoek kregen van een nonkel en tante van vader gingen we telkens extra lange boswandelingen maken.

 

Wij woonden in een omgeving daar kon je kilometers ver lopen zonder maar één straat tegen te komen. Die nonkel was gek op onze bossen, eu wijzelf ook hé. Op een gegeven moment zijn we gaan wandelen, bleven maar stappen en plots zag ik een “meer” en herkende het, onmogelijk dat wij daar zijn, kan gewoon niet, was meer als dertig km van huis af. We hebben uren gewandeld zonder maar iemand tegen te komen.

 

Na lang zoeken hebben we toch een weg gevonden, een weg voor auto’s hé.  We zagen in de verte een café, ze was gesloten, toch hebben we aangeklopt, ze deed open, en warempel we waren inderdaad enorm ver verwijderd van huis, zelfs de cafébazin kon niet geloven dat we van zo ver kwamen te voet.

 

We zijn dus ook te voet terug naar huis gewandeld, we waren uiteraard enorm laat thuis gearriveerd, maar de wandeling was gewoon fantastisch, elk jaar opnieuw werd het verhaal terug opgehaald, die nonkel kon er maar niet over zwijgen, we vonden het allemaal gewoon geweldig, supper geweldig.

 

Verdomme wat mis ik mijn loofbossen en de bergen in Duitsland waar wij woonden. We woonden in een dal dat kompleet volledig omsingeld was met oneindige bossen, I love it.

20:13 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: boswandeling |  Facebook |

Commentaren

Tevoet was toen 'in' he en als je dan veel verder wandelt heb je dat als kind niet zo vlug in de gaten...zeker niet als je graag in de bossen vertoefde :-)

Ben je er al eens teruggeweest?
groetjes

Gepost door: maike | 15-11-07

we zijn inderdaad wel eens terug geweest, naar het stadje waar we woonden. enkele bossen hebben we terug gedaan, maar die éne bewuste niet (jammer).

Gepost door: watje | 16-11-07

bossen ja Duitsers moeten lachen als wij hier in België over bossen spreken

Gepost door: life angel | 17-11-07

De commentaren zijn gesloten.