25-11-07

hondenvakantie vervolg

Ergens tussen mijn zes en twaalf.

Uiteraard men éénmaal wist dat we een hond onderdak hadden gegeven wanneer men op vakantie is, kwam al snel de volgende aankloppen. Ook dit waren collega’s van vader. Het was een Pekineesje. Eigenlijk hier praktisch hetzelfde verhaal als met Billie.

 

We speelden met T en wandelde er veel mee, niet enkel om plasje te doen, nee echte urenlange boswandelingen in mijn bos, ja ik noem het nog steeds “mijn” bos. Ook T was een hondje dat nooit weg liep, en jawel hoor, baasje terug van vakantie, en T was voor het eerst weg gelopen, jawel T stond voor onze deur.

 

Nadien hadden baasjes lang gezaagd (bijna gebedeld) of wij T niet zouden adopteren. Mijn moeder wilde geen permanente bewoner hebben dat niet hoorde tot het mensenras. Maar baasjes bleven aandringen, zij tweeën werkte namelijk full-time en hadden dus geen tijd voor T, hun kinderen waren ook veel te ruw met T, al liet T zich wel doen. Ze wilden enkel T weg geven aan mensen waarvan ze honderd procent zeker van waren dat ze goed zouden zijn voor T.

 

In ieder geval hebben we T dus toch tot ons midden genomen. T was zo dankbaar, ze heeft ons sinds toen voor elke “indringer” beschermt, zelfs oorspronkelijke baasjes mochten thuis niet meer binnen. Alleen hebben wij later toen we in Belgie woonde T vroegtijdig moeten afgeven naar de hemelen der honden vanwege darmkanker.

 

Dit was ons zorgenhondje: daar voren was ze door gevechten met andere honden blind gebeten. T had eigenlijk toch veel afgezien, maar waar wij wel van overtuigd zijn is dat T gelukkig was bij ons.

10:01 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: hondenvakantie, t, darmkanker |  Facebook |

Commentaren

Wonderlijk hoe de instincten van dieren kunnen werken... En hoe we op de een of andere manier vaak troost bij ze vinden. Het afscheid, hoe onvermijdelijk ook, is telkens weer zwaar...
Liefs,

Gepost door: Nantie | 26-11-07

een hondje met heel wat problemen blijkbaar

groetjes en knuf

Gepost door: life angel | 28-11-07

De commentaren zijn gesloten.