07-12-07

de verhuis naar België

Het jaar van de verhuis. Ik was nu dertien jaar en een half. Een tijdje geleden hadden we het nieuws gekregen van onze vader dat we dus met het groot verlof verhuisden naar België. Hij heeft het jarenlang geprobeerd, maar deze keer is het gelukt dankzij een politieke partij. Er was toen veel ruzie, ik wilde helemaal niet naar dat klote België gaan. Ik was alleszins serieus kwaad, maar ja, wij hadden toch niks te koeken. Intussen was ik geslaagd in mijn aanpassingsjaar, ja geslaagd, tenslotte komt het toch overeen met een jaar over doen.

In België zijn we ook voor het eerst naar de cinema gegaan, het was de film “Grease”. Daar we te laat aan kwamen zaten we knal van voor op de eerste rij, we hebben er een nekstijfheid van over gehouden ’s anderendaags. Goed, dat was onze eerste les cinema.

In september onze eerste keer school lopen in België. Het eerste observatiejaar zoals ze het toen noemde. Het was ook de eerste keer dat we met de fiets naar school gingen. De eerste kennismaking met de hel was begonnen, wel eens waar nog heel zachtjes. De poort stond op een kiertje,  wat we nog niet wisten hé.

19:33 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Pfff, Grease... Het was ook mijn eerste bioscoopfilm... een prettige herinnering, maar ik hou m'n hart vast voor wat hier nog komen gaat :(

Gepost door: Nantie | 08-12-07

eu zo erg is het niet Nantie, mmm je zult wel zien, maar het heeft mij gemaakt wat ik ooit was.

Gepost door: watje | 08-12-07

De commentaren zijn gesloten.