16-12-07

terroriste

Mijn eerste en tweede observatiejaar.

Deze twee schooljaren waren in mijn herinneringen eerder vlak met nuances. Voor mij begonnen de lessen al vrij moeilijk te worden. Met hier en daar spieken, afkijken en studeren ben ik er dan tenslotte toch nog vrij goed door geraakt. We hadden vrij goede leerkrachten, nee eerder een paar, maar hier heb ik toch maar weer kunnen ontdekken wat voor een smeerlappen leerkrachten kunnen zijn, hoe partijdig ze kunnen zijn, hoe onkundig ze zijn om leerlingen die minder goed mee kunnen op een fatsoenlijke manier te begeleiden.

Één iemand spande de kroon, het was een evenbeeld van die heks in Duitsland in de kleuterklas. Zij had de klas verdeeld in twee: de leerlingen die goed mee kunnen en de toeristen, uiteraard hoorde ik bij de toeristen in haar ogen. Wel was het opvallend dat er maar enkel de jongens bij de toeristen zaten en bij de leerlingen alleen maar meisjes. Jongens konden ook nooit goed doen. Achteraf wisten we waarom: haar zoon is gehandicapt geboren. Haar dochter daarentegen was normaal geboren, ze heeft dit enkel op ons afgereageerd. Nu ik heb toen er een derde indeling bijgemaakt: namelijk waar maar één plaats vrij was, de terrorist, en dat was zij.

Sommige grote toetsen en examens heb ik niet met volledige concentratie kunnen afleggen omwille een biologische oorzaak die ik hier niet wil vermelden, zelfs mijn ouders weten het nu nog steeds niet (er is maar één iemand waartegen ik het ooit heb verteld, waar ik nu reeds spijt van heb dat ik het haar heb verteld).

Ook hier was ik een stille en liet maar alles begaan, ook hier had ik nooit vrienden (buiten één), maar ik liet het ook niet toe, ik was te stil, te verlegen. Ook merkte ik enige vijandigheid van leerkrachten ten opzichte van mijn broer en ik. Ook hier weer hetzelfde verhaal, mijn vader is maar een korporaal, het is geen inbeelding, we werden altijd genegeerd, ook mijn ouders bij een oudervergadering en dergelijke, behalve natuurlijk als er geld ingezameld moest worden voor een goed doel.

14:11 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: terroriste |  Facebook |

Commentaren

Als je op jonge leeftijd al zoveel psychische 'klappen' hebt gehad, zal je dat je leven lang blijven achtervolgen. Tot het moment komt dat je kunt vergeven... Inzien dat zij niet beter wisten, onkundig waren om anders (op een juiste manier) te handelen. Zich niet realiseerden wat ze veroorzaakten...
Veel liefs,

Gepost door: Nantie | 18-12-07

Onkundige leraressen, da ken ik ook. Die kunnen veel verpesten op't moment zelf en je zelfvertrouwen afpakken. Vroeger waren de leerkrachten blijkbaar nog minder kundig dan nu, denk ik. Uiteindelijk zijn ze niet geschikt om les te geven op een fatsoenlijke manier, maar ze beseffen het niet. En dan ook nog eens de tijdsgeest, zal ook wel een rol spelen.

Gepost door: ambereyes | 19-12-07

bedenkingen er zal zeker wel een grote kern van waarheid in schuilen, maar er is altijd ook wel een valse waarneming vanuit wat je er zelf van maakt.

Heb je destijds vragen gesteld aan die persoon en alles wat en hoe jij het voelde afgetoetst?

Juist omdat je iemand was die sterk in een eigen leven en cocon zat, krijg je ook heel vertekende beelden die ver van de echte waarheid staan.
Je zit in een negatief ervaren en zo ga je alles ook veel negatiever zien dan het in werkelijkheid is.
Alhoewel er uiteraard ook altijd wel een echte waarheid in zit.

Omdat je hier een toestand beschrijft die je zelf heel negatief ervaarde,ga je dan heel de situatie (door er niet over te praten) zeer gemakkelijk uitvergroten. Jij ervaarde héél het gegeven blijkbaar als zeer negatief. Anderzijds vind ik er een logica inzitten om juist de betere leerlingen apart te zetten omdat je die dan moeilijkere oefeningen kunt geven en aan de minder goede meer aandacht kunt besteden.
Zwakkere leerlingen hebben meer aandacht nodig, maar anderzijds mogen zij ook geen belemmering zijn om de betere leerlingen tot een maximale ontplooiing te kunnen komen en ze lui worden uit verveling, omdat het voor hen te gemakkelijk is.
Een dilemma trouwens. Ondertussen wordt dit wel al beter opgevangen dan vroeger door de bijklasjes en bijlessen.

Gepost door: Life angel | 22-12-07

projectie zoals je het hier beschrijft zou ze dus inderdaad een projectie kunnen hebben gemaakt met haar eigen gehandicapte zoon.
Niet correct naar jullie toe uiteraard, maar wel menselijk. Het gebeurt meestal trouwens volledig onbewust. Net zoals jij een vertekend beeld krijgt door je afzonderingstoestand en het niet communiceren of aftoetsen, had zij die dan waarschijnlijk ook.

Gepost door: Life angel | 22-12-07

life angel nee, diegene die niet mee konden kregen net helemaal geen aandacht, liet ze gewoon links liggen letterlijk en figuurlijk. was niet enkel bij mij, maar bij alle jongens in de klas. praten tegen de leerkracht deed men in die tijd niet, praten stond gepaard met het ondermijnen van hun gezag, praten wil zeggen dat je met bepaalde dingen niet mee eens bent, wat direct een effect heeft op uw rapport, dus zwijgen was de boodschap. ik kan goed genoeg relativeren, maar ik ben geen uil, dit was nog maar het begin. er is maar tien procent van de leerkrachten die deugen (in mijn ervaring), de rest is shit, onbekwaam, partijdig.

Gepost door: watje | 22-12-07

Heks?

Gepost door: Nadia | 31-12-07

@Nadia dat was geen plantkundige, maar ééntje zoals in de verhaaltjes;-)
er is maar één heks waar ik van houd, en ge weet wie hé;-) hihihi

Gepost door: watje | 31-12-07

Ah klopt als een bus!
Ik heb het ook al gezegd hé de betere leerkrachten kan je op 1 hand tellen. De rest is achterbaks.
Ik zit er momenteel nog in en ben benieuwd wat de komende maanden me nog zullen brengen...

Xxx Vivke.

Gepost door: Vicky | 02-01-08

hey wattebolleke en hoe gaat het verder...?

Gepost door: luna llena | 08-01-08

De commentaren zijn gesloten.