07-03-08

seksuele voorlichting

Het moet het eerste of het tweede observatiejaar geweest zijn. Ik was toen rondom de 14 a 15 jaar oud. Ik herinner mij dat de leraar het eerder tegen zijn zin in deed. Het ging voornamelijk over voorbehoedsmiddelen, wat er allemaal zoal op de markt was. Wat de voor- en nadelen waren. Ik snapte er geen snars van over wat hij het nu eigenlijk had.

Tijdens de lessen, of eerder na de toelichting was het toegestaan om vragen te stellen, ik stelde er eentje - die ik hier nu niet ga herhalen, ik weet het nog maar al te goed – waarvan ik geen antwoord kreeg. In plaats van een antwoord was de hele klas mij aan het uitlachen omwille van mijn vraag, alléz, die indruk had ik dan toch in zo verre ik het mij nog kan herinneren, ik heb dan maar voor de rest maar wijselijk gezwegen en nooit nog iets erover gevraagd en uiteraard heb ik alsof gedaan dat ik wel alles snapte, en verdomme ik had nog veel vragen te stellen. Gelukkig kregen we hier geen toets over, ik zou grandioos door de fles gegaan zijn. Zelfs ook veel later wanneer men seksmopjes aan het vertellen waren heb ik gewoon een beetje mee gelachen al snapte ik er niks van.

Weer werd ik door eigen schaamte de mond gesnoerd.

Wat er mij nog enorm bijgebleven is over deze materie, was een bijzondere prachtige fascinerende film die toen uniek was, een ware doorbraak in de filmtechniek.  Deze film was gewoon geweldig prachtig, ik herinner mij noch de prachtige kleuren en beelden, beelden die doen denken aan surrealistische schilderijen,maar dan in beweging.

Het was een Scandinavische film, eerder een onderzoek over hoe zaadcellen zich verplaatsen. De daad werd niet gefilmd, tenminste daar herinner ik mij niks meer van. Hoe het in zijn werk ging, hoe het men deed - de daad - wist ook toen nog niet, al keek ik al graag naar de meisjes (keek). Men had een los miniatuur filmcameraatje ingepland in de teelbal ergens, waar juist weet ik ook allang niet meer.

Vanaf wanneer de zaadcellen aangemaakt waren en vertrokken richting ontvangster werd door de smurrie het cameraatje mee gesleurd al filmend tot de zaadcelletjes de eierstok bereikt hadden.

22:55 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |